Cea mai mare felină

0
23

tigru-siberian

Cea mai mare felină este, conform Guinness Book, tigrul siberian. Denumit ştiinţific Panthera tigris altaica, animalul mai este cunoscut şi ca tigrul Amur, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. În prezent, poate fi găsit, în sălbăticie, doar în regiunea Amur-Ussuri din estul Siberiei, unde este protejat prin lege.
Tigrul siberian este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru. Masculii siberieni pot măsura şi 3,5 metri în lungime, în medie atingând în lungime 190-220 cm fără coadă. În mod excepţional, un mascul siberian poate cântări şi 300 kg, însă, în mod obişnuit, ajunge la 180-275 kg.

Tigrul siberian adult este un animal teritorial. Vânează solitar, furişându-se către pradă sau stând la pândă. Se hrăneşte cu bivoli, căprioare şi porci sălbatici.

Atinge maturitatea sexuală la vârsta de 4 ani. Gestaţia durează în jur de 3 luni, femela născând 3-5 pui pe care îi şi alăptează. Puii sunt incapabili să vâneze până la vârsta de 18 luni.

Se estimează că mai există doar aproximativ 350 de exemplare în libertate. Deşi cifra este mică, în 1930 populaţia de tigru siberian scăzuse la numai 20-30 de exemplare. (Text: Agerpres, Foto: en.people.cn, Video: youtube.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.