La data de 1 octombrie 2009, în Piaţa Unirii din Bucureşti, a fost stabilit recordul pentru cea mai mare ciorbă de burtă din lume. Performanţa, omologată oficial în Cartea Recordurilor, a fost obţinută de producătorul de conserve Scandia Sibiu, unul din cele mai longevive branduri româneşti.
Printre ingredientele folosite pentru cea mai mare ciorbă de burtă din lume s-au numărat, printre altele: 420 kg de burtă de vită; 50 kg de morcovi; 50 kg de ceapă; 50 kg de ţelină; 35 litri de oţet; 10 litri de ulei; 100 de litri de smântână; 10 kg de usturoi şi nu mai puţin de 1.400 de ouă.
Produsul final a cântărit 1.058 de litri, recipientul în care specialitatea culinară a fost gătit având o capacitate de 1.250 de litri. La eveniment au fost prezenţi peste 500 de bucureşteni, care au putut gusta din această ciorbă, în limita a 5.000 de porţii.
Pregătirea a început la ora 5.00 dimineaţa şi s-a încheiat la ora 15.00. La realizarea celei mai mari ciorbe de burtă din lume au lucrat opt bucătari.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul festivalului Bucharest Food. (Text: Agerpres, Foto: ecuisine.ro)