Cea mai lungă călătorie efectuată pe petale de flori

Dhammachai Dhutanga

Cea mai lungă călătorie efectuată pe jos, pe petale de flori, este de 485 km (301.36 mile), potrivit www.guinnessworldrecords.com. Aceasta a fost realizată în intervalul 2 – 31 ianuarie 2015, de 1.130 călugări budişti care s-au deplasat în cadrul celui de al patrulea pelerinaj „Dhammachai Dhutanga”, în Thailanda.

Primul pelerinaj de acest fel a avut loc la începutul anului 2011. Atunci, peste 1.000 de călugări au străbătut şapte provincii ce au inclus Pathum Thani, Nontha Buri, Suphan Buri, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Phra Nakhon Sri Ayutthaya şi Bangkok Metropolitan.

Continuând tradiția, călugării budişti călătoresc în fiecare an, cu lumină, mâncând doar o masă pe zi şi păstrând tăcerea. Pe tot traseul sunt presărate petale de flori naturale (proaspete sau uscate) pentru a se călca pe ele.

Anteriorul record a fost stabilit în anul 2014 când acest tur religios a fost realizat de 1.129 călugări budişti care au parcurs pe jos 453 km (281.48 mile). (Text: Agerpres, Foto: dhammakaya.net, Video: youtube.com)