Cea mai bătrână pisică

Tiffany Two-01

Cea mai bătrână pisică în viaţă din lume are, în prezent, 27 de ani şi a fost inclusă în Guinness Book la 6 februarie 2015. Ea a împlinit împlinit frumoasa vârstă la 13 martie 2015.

Recordul lui Tiffany Two, căci aşa o cheamă pe venerabila felină, este cu atât mai impresionant cu cât ea a trăit, până acum, echivalentul a 125 de ani omeneşti.

Sharon Voorhees, stăpâna sa, a cumpărat-o dintr-un pet-shop din San Diego, California. Îşi aminteşte că a plătit pentru Tiffany Two suma de 10 dolari, pe care îi consideră „cea mai bună investiţie făcută vreodată”, conform site-ului oficial al Guinness Book.

În ciuda vârstei sale, Tiffany Two încă vede şi aude bine. De altfel, chiar dacă pisica mai suferă din când în când de tensiune ridicată, Sharron Voorhees ne asigură că Tiffany Two „nu este deloc slăbită, ba chiar poate urca şi coborî scările”. Mai mult, adevărata deţinătoare a celor nouă vieţi proverbiale nu se teme nici de câini, probabil şi datorită faptului că a fost „colegă de cameră” cu doi căţei, achiziţionaţi aproape odată cu ea.

Tiffany Two-02

Chiar dacă Tiffany a dispărut, la un moment dat, timp de doi ani din locuinţă, acum preferă să se plimbe şi să doarmă mai mult în casă.

Precedentul record de „cea mai bătrână pisică în viaţă” îi aparţinuse lui Poppy,care a murit, însă, la vârsta de 24 de ani. Totuşi, cea mai bătrână pisică din istorie a fost Creme Puff, din Austin, Texas, care, născută la 3 august 1967 şi decedată la 6 august 2005, a trăit nu mai puţin de 38 de ani şi trei zile. (Text: Agerpres, Foto: guinnessworldrecords.com, Video: youtube.com)