Casa de vacanţă a lui Stalin din Soci devine destinaţie turistică… doar pentru chinezi!

Stalin-Sochi1

Casa de vacanţă a dictatorului sovietic Iosif Vissarionovici Stalin de la Soci, în sudul Rusiei, a fost introdusă în programul de vizită oferit de operatorii de turism turiştilor chinezi, conform anunţului făcut de reprezentantul unei companii turistice locale.

Stalin a locuit în vila de la malul Mării Negre, de la Soci, începând cu anul 1937. Ulterior vila a fost transformată în muzeu, fiind conservate mobilele şi obiectele care i-au aparţinut liderului de la Kremlin. În această vilă poate fi văzută şi o colecţie de fotografii de familie ale dictatorului sovietic, dar şi un set pentru scris primit cadou din partea liderului comuniştilor chinezi din epocă, Mao Zedong.

Stalin-Sochi3

Alexei Graşev, şeful Departamentului pentru turism de la Soci, a precizat că vor fi invitaţi mai mulţi operatori turistici din China să organizeze excursii în această staţiune din sudul Rusiei, urmând să fie puse la dispoziţia turiştilor chinezi şi curse regulate cu avionul între Soci, Beijing şi Changzhou.

În afara vizitei la vila lui Stalin, turiştii chinezi vor putea să se bucure de terapie cu delfini şi de celebrele ape minerale de la Soci.

Stalin-Sochi2

În cursul anului 2014, aproximativ 600.000 de turişti chinezi au vizitat Rusia. Conform experţilor în turism, oraşul Soci ar putea primi până la 2 milioane de turişti chinezi anual după lansarea curselor aeriene între acest oraş şi China. (Text: Agerpres, Foto:  radioconstanta.ro)