Casa de modă Hermes, acuzată că foloseşte pieile de struţ

0
27

strut

Asociaţia de protecţie a animalelor PETA a interpelat marţi, 31 mai, casa de modă Hermes privind folosirea pieilor de struţ în fabricarea articolelor sale de marochinărie, considerând că celebra marcă de lux nu respectă legislaţia internaţională, relatează AFP.

La adunarea generală anuală a firmei Hermes, purtătoarea de cuvânt a PETA France, Isabelle Goetz, a prezentat o filmare realizată în Africa de Sud la o crescătorie de struţi care, potrivit asociaţiei, este „furnizoarea exclusivă a Hermes” şi unde struţii sunt masacraţi fără milă pentru confecţionarea genţilor.

Goetz — care a cumpărat acţiuni la Hermes pentru a putea participa la adunare — a declarat că a denunţat în faţa sutelor de acţionari condiţiile în care struţilor le sunt smulse penele şi „suferinţa îndurată de animale pentru aceste genţi”.

„Când va înceta oare Hermes să mai folosească piei exotice?”, i-a întrebat ea pe membrii conducerii grupului.

„Hermes nu are niciun furnizor exclusiv de struţi”, i-a răspuns de la tribună patronul grupului, Axel Dumas.

„Cerem tuturor partenerilor noştri să respecte, nu doar legislaţia internaţională ci şi regulile Hermes, care sunt mult mai stricte”, a precizat el.

Înregistrarea video pune în cauză şi firma italiană Prada, căreia ferma de struţi îi furnizează de asemenea astfel de piei exotice. PETA a difuzat deja în 2015 imagini filmate la o crescătorie de crocodili şi aligatori care, potrivit asociaţiei, furnizează piei casei Hermes, denunţând „practicile crude pentru sacrificarea lor”. (Text: Agerpres, Foto: onekind.com)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.