Care este cel mai puţin popular cuvânt al limbii engleze?

Oxford Dictionaries

Oxford Dictionaries a lansat în mediul online o provocare pentru a afla care sunt cele mai puţin populare cuvinte ale limbii engleze, scrie newsweek.com.

Sondajul #OneWordMap, lansat pe Twitter, este cel mai mare de acest fel de până acum, prilej cu care vorbitorii de limbă engleză vor răspunde online la o serie de întrebări despre ce anume îi nemulţumeşte legat de limbă, iar prima întrebare le cere să numească cuvântul din limba engleză care le este cel mai puţin plăcut.

Până joi după-amiază, circa 12.000 de cuvinte au fost transmise de utilizatorii online, organizatorii realizând şi o hartă interactivă care arată pe zone demografice şi pe ţări de unde au fost transmise răspunsurile.

În Marea Britanie, majoritatea repondenţilor au vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, dintre aceştia 46% sunt femei şi 54 bărbaţi. Cuvântul ”British” se află în fruntea listei, urmat de ”Brexit”, ”no”, ”moist” (trad. umed) şi ”like”.

Umed” este cel mai puţin plăcut cuvânt în SUA, Australia şi Canada. În mod surprinzător, „Hello” este cel mai puţin popular în Spania, în timp ce în Olanda ”war” şi ”love” se află în top cinci. În Irlanda ”racist” se află în fruntea listei.

”Este evident că Brexit a jucat un rol în alegerile făcute de oameni”, afirmă Daniel Braddock, manager în cadrul Oxford University Press, pentru Newsweek.

Cei de la Oxford Dictionaries speră ca zeci de mii de oameni să contribuie la această provocare. Foarte mulţi şi-au exprimat deja opţiunile online. Printre ei, utilizatori şi din Ghana, Nigeria, Ciad şi Zimbabwe. (Text: Agerpres, Foto: theguardian.com)