Britney Spears a împlinit 35 de ani

britney-spears-02

Britney Jean Spears s-a născut la 2 decembrie 1981, în McComb, Mississippi, şi a crescut în Kenwood, Louisiana. A cântat în copilărie în corul bisericii şi a participat la un concurs TV – Star Search.

La vârsta de 8 ani a dat probă pentru show-ul TV „The New Mickey Mouse Club”. Nu a primit niciun rol fiind prea tânără, dar unul dintre producătorii showului a ajutat-o să-şi găsească un impresar în New York. Astfel că următoarele trei veri le-a petrecut la New York, unde a studiat la Off Broadway Dance Center şi Professional Performing Arts School.

După trei ani de la prima audiţie, Britney a obţinut un rol în „The New Mickey Mouse Club”, la vârsta de 11 ani, demonstrând că are talent muzical şi actoricesc. Pe platourile de filmare i-a cunoscut pe Christina Aguilera şi Justin Timberlake, potrivit site-ului cinemarx.ro. Doi ani mai târziu show-ul a ieşit din grila TV şi Britney a revenit în Kentwood. După un an şcolar normal, Britney a revenit la New York hotărâtă să semneze un contract cu o casă de discuri importantă.

Reprezentanţii Jive Records au fost impresionaţi de talentul ei şi i-au propus un prim contract, astfel că albumul de debut „…Baby One More Time” a fost lansat la începutul anului 1999 şi include superhituri precum „…Baby One More Time”, „Sometimes” sau „Crazy”. Vânzările acestui album au depăşit 20 milioane de exemplare, aducându-i lui Britney 12 discuri de platină şi numeroase premii. Albumul a fost pe locul întâi în topul Billboard 200.

După succesul primului album, Britney a scris împreună cu mama sa o carte, „Heart to Heart” şi a efectuat primul turneu mondial.

Al doilea album a fost lansat în 2000. „Oops! … I Did It Again” a fost un nou succes pentru Britney, cu hituri precum „Oops! … I Did It Again”, „Lucky,” „Stronger” şi „Don’t Let Me Be The Last To Know”.

britney-spears-01

În 2001 a prezentat alături de LL COOL J Premiile Industriei Muzicale Americane, a participat la festivalul Rock In Rio, a cântat alături de Aerosmith, ‘N Sync, Nelly şi Mary J Blige la Super Bowl şi a semnat un contract în valoare de mai multe milioane de dolari cu firma Pepsi. În acelaşi an Britney a lansat al treilea album ce include hituri precum „Overprotected,” „I’m Not A Girl, Not Yet A Woman” şi „Slave 4 U”.

Anul 2002 i-a adus un rol principal în filmul „Crossroads”. În toamna anului următor a apărut albumul „In the Zone”, primul single promovat fiind „Me Against the Music”, un duet cu unul dintre idolii săi, Madonna. Pentru Britney albumul a marcat o schimbare totală de stil, apropiat de cel abordat de Madonna. Al doilea single extras din album, „Toxic”, a reprezentat un nou succes.

Primul reality-show al artistei s-a numit „Britney & Kevin: Chaotic”. ”Blackout”, cel de-al cincilea album semnat Britney Spears, a fost lansat la finalul anului 2007. Albumul ulterior, ”Circus”, lansat în 2008, a ajuns direct pe prima poziţie în clasamentul Billboard 200.

La sfârşitul anului 2009, Spears a lansat compilaţia de hituri ”The Singles Collection”. În 2011, a lansat al şaptelea album de studio, ”Femme Fatale”, cu hituri ca „I Wanna Go” şi „Till The World Ends”, realizând şi un turneu de promovare. Albumul a ajuns pe primele locuri în topuri.

britney-spears-03

Anul 2013 a însemnat lansarea albumului ”Britney Jean”, care conţine hitul „Work Bitch”. Alte piese incluse pe acest album sunt „Alien”, „Perfume” şi „Passenger”, potrivit site-ului www.biography.com. În acelaşi an a început şi show-ul ” Britney: Piece of Me”, la Planet Hollywood Resort şi Casino în Las Vegas.

În 2015, Britney Spears a realizat o piesă împreună cu artista rap Iggy Azalea — „Pretty Girls”. Ele au cântat împreună la Billboard Music Awards în mai 2015.

Britney Spears a primit premiul pentru cea mai bună artistă în Statele Unite ale Americii de la Recording Industry Association of America, albumele ei fiind vândute în peste 83 de milioane de exemplare în întreaga lume. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Britney Spears, Video: youtube.com)