Baie în vin, ceai verde, cafea sau sake

SPA Yunessun1

Scăldatul în apă a rămas de şcoală veche. La centrul SPA Yunessun din Hakone, Japonia, vă puteţi scălda într-o varietate de lichide neobişnuite, cum ar fi ceai verde, cafea, vin şi sake, toate în numele sănătăţii şi bunăstării.

SPA Yunessun2

SPA Yunessun3

Fiecare dintre bazine are diferite beneficii pentru sănătate, spun ei. De exemplu, o baie în sake are proprietatea de a elimina pistruii şi petele de pe piele, în timp ce ceaiul verde, cules din munţii Tanzawa şi Hakone, poate stimula sănătatea pielii şi a sistemului imunitar.

SPA Yunessun4

SPA Yunessun5

Se consideră că scăldatul în vin duce la întinerirea organismului şi s-a spus că regina Egiptului, Cleopatra, o făcea în mod frecvent. Yunessun are şi câteva oferte mai tradiţionale, inclusiv o pereche de băi tematice, dintre care una asemănătoare unei băi romane.

SPA Yunessun6Un ceainic de 2 m înălţime este amplasat deasupra unei piscine mici în aer liber, care este umplută cu ceai preparat din plante cultivate în munţii japonezi Tanzawa şi Hakone. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care protejează celulele şi păstreze pielea cu aspect mai tineresc. Ceaiul din bazin este menţinut fierbinte la aproximativ 42 de grade Celsius

SPA Yunessun7

O sticlă de vin lungă de 3,6 m se află deasupra unei piscine în aer liber, umplute cu vin roşu. Vinul roşu contine resveratrol, un antioxidant care protejează pielea. Vinul roşu este proaspăt, fiind turnat în piscină în fiecare zi. În timp ce se înmoaie în vin, amatorii de scăldat pot savura un pahar sau două.

SPA Yunessun8Cafeaua este preparată cu apă de la izvoarele termale din Hakone şi este turnată în piscină, periodic, pe tot parcursul zilei. Cofeina din cafea reduce aspectul de pungă al pielii şi celulita

SPA Yunessun9Un butoi uriaş alimentează cu sake proaspăt un bazin în care amatorii de scăldat pot beneficia de acidul kojic din celebrul rachiu de orez japonez, care reduce semnele bătrâneţii şi petele de soare

Deşi staţiuni balneare cu vin sunt disponibile peste tot în lume, centrul SPA Yunessun este, probabil, cea mai mare şi singura staţiune în care poţi să alegi dintr-o varietate de lichide.

SPA Yunessun10Marea Egee a lui Dumnezeu, piscina cea mai mare, are trei insule cu dispozitive de relaxare şi masaj cu apă

De asemenea, la Yunessun este disponibilă baia de ciocolată şi de apă atât de sărată, încât amatorii de scăldat pot pluti pe ea, la fel ca la Marea Moartă.

SPA Yunessun11Doi angajaţi ai staţiunii demonstrează flotabilitatea persoanelor în bazinul Marea Moartă

Asemeni ofertelor neobişnuite de la Yunessun, alte SPA-uri din întreaga lume oferă tratamente de înfrumuseţare ciudate, cum ar fi băi în ţiţei din Azerbaidjan, masaj cu melci în America de Sud, Coreea de Sud şi Rusia, iar un centru SPA israelian oferă masaj cu şerpi.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: Getty Images, Video: Youtube.com)