Avram Iancu a înotat 12 ore pentru bunicii din Valea Jiului

Avram Iancu

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, a încheiat cu succes, miercuri seara, 8 iunie, cursa de 12 ore de înot continuu pe care şi-a propus să o facă la un bazin de înot din localitate pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă de la un centru de îngrijire a bătrânilor.

‘După un lung efort am reuşit să termin cu bine cele 12 ore de înot caritabil pentru Asociaţia ‘Bunicii Văii Jiului’ ! Mă limitez acum la mulţumiri pentru cei 15 oameni care au venit special la bazinul de înot, pentru a fi alături de cauză şi pentru a dona sume de bani’, a scris Avram Iancu pe contul său de socializare.

Cunoscut ca primul român care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii fără un costum de neopren, Iancu a înotat continuu 24 de kilometri.

‘M-am decis să înot 12 ore, să fac acest efort supraomenesc pentru a atrage atenţia asupra nevoilor bătrânilor din centrul de îngrijire din Petroşani. Nu este o glumă. În Canalul Mânecii am înotat 12 ore şi jumătate, dar în condiţii mult mai grele. Este un efort considerabil, vă pot asigura’, a declarat, înaintea startului, Avram Iancu.

Pentru a rezista efortului, el s-a hrănit cu banane şi s-a hidratat în apă.

Înotătorul din Petroşani a luat decizia de a-i ajuta pe bătrânii de la centrul de îngrijire din localitate, după ce a făcut o vizită acolo. Instituţia socială este finanţată prin grija părintelui Gabriel Bulf, din Petroşani, iar nevoile oamenilor care sunt cazaţi acolo sunt dintre cele mai diverse.

Prin gestul său, Avram Iancu a încercat să strângă bani pentru Asociaţia ‘Bunicii Văii Jiului’, conturile fiind disponibile pe blogul înotătorului la adresa avramiancu.ro.

Avram Iancu este cunoscut în România pentru faptul că a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii fără să poarte un costum de neopren. Tentativele sale au eşuat din cauza condiţiilor meteo dificile şi a mării extrem de reci, pe care le-a întâmpinat înotătorul din Petroşani, acesta fiind biruit de natură la câţiva kilometri de malul francez. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Iancu Avram)