Artistul japonez care lansează flori în spaţiu

flori-spatiu1

Artistul Makoto Azuma, din Tokyo, a făcut echipă cu JP Aerospace Sacramento – o organizaţie bazată pe voluntariat, care construieşte şi trimite nave pe orbită – în cadrul proiectului său recent, intitulat „Exobiotanica” – pentru a lansa un bonsai japoneză de pin alb şi un aranjament floral în stratosferă.

Folosind polistiren şi un cadru metalic foarte uşor, echipa a creat două dispozitive pentru a ataşa bonsaiul, în vârstă de 50 de ani, şi florile, care au fost apoi lansa separat, cu baloane cu heliu.

flori-spatiu2

Azuma a ataşat şi camere foto şi şase camere video, pentru a înregistra călătoria în stratosferă.

flori-spatiu3

„Am vrut să văd mişcarea şi frumuseţea plantei şi a florilor suspendate în spaţiu”, a explicat Azuma, ulterior, pentru T Magazine.

flori-spatiu6

După ce ambele piese s-au înălţat, Azuma şi-a îmbrăţişat coechipierii călduros şi a zâmbit. „Am vrut mereu să călătorească în spaţiu”, a spus el. „Acest vis a devenit realitate”.

flori-spatiu4

Bonsaiul a ajuns la 91.800 de metri până să se spargă balonul cu heliu, în timp ce aranjamentul floral a urcat la 87.000 de metri.

flori-spatiu5

Ambele dispozitive au fost recuperate la vreo cinci kilometri de locul de lansare, dar plantele nu au fost găsite. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: azumamakoto.com)