Aplicaţie pentru acces rapid la serviciile Poştei Române

postasul digitalPoşta Română a lansat o aplicaţie mobilă pentru platformele Android şi iOS, care oferă acces rapid şi direct la cele mai importante servicii online ale operatorului naţional de servicii poştale.

Serviciul este gratuit şi poate fi descărcat direct din magazinele virtuale ale dispozitivelor mobile, informează compania, printr-un comunicat remis, miercuri.

Cu ajutorul aplicaţiei „Poşta Română Mobil”, clienţii pot verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace, pot afla orice cod poştal, pot căuta un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect, etc). De asemenea, utilizatorii noii aplicaţii mobile pot calcula tarifele pentru serviciile poştale, pot trimite bani cu E-mandat (plata online) sau îşi pot face abonamente de presă.

„Având în vedere că circa 30% din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. ‘Poşta Română Mobil’ a fost realizată intern utilizând o platformă flexibilă de tip ‘do your own app’ şi utilizează bazele de date ale site-ului, împachetate într-o interfaţă simplă şi extrem de intuitivă”, a declarat şeful Departamentului Marketing, Alexandru Brătianu.

„Poşta Română Mobil” mai oferă şi alte facilităţi, cum ar fi: accesarea modulului business AWB Poşta Română — aplicaţie care permite gestionarea online a trimiterilor poştale şi conectarea cu pagina de Facebook „Poştaşul Digital” — unul dintre serviciile online ale Poştei Române, care pune cititorii la curent cu ultimele ştiri şi informaţii referitoare la activitatea companiei.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990 şi funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează.

Compania, deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP), în proporţie de 25%, are cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. (Text: Agerpres, Foto: nineoclock.ro)