Apartamente de lux dotate cu garaje în nori

Hamilton-Scott-01

Un mare bloc de apartamente recent deschis în Singapore oferă proprietarilor luxul de a-şi parca masinile în balcoane auto, construite chiar lângă camera de zi, sus, între nori, numite „Sky Garaje”.

Hamilton-Scott-02Maşina se apropie de clădirea înaltă din centrul oraşului Singapore

Hamilton-Scott-03Maşina intră în complex la nivelul parterului

Blocul Hamilton Scott are un lift controlat biometric, care transportă şi parchează maşinile chiar lângă generoasele spaţii de locuit ale proprietarilor. Un perete de sticlă separă garajul de camera de zi, permiţând proprietarilor să afişeze cu mândrie, dar şi să supravegheze de pe canapea jucăriile iubite şi scumpe.

Hamilton-Scott-04Maşina intră în lift

Hamilton-Scott-05

Autovehiculul este plasat pe o platformă rotativă, înainte ca proprietarul să iasă din vehicul

Blocul Hamilton Scott este situat la câţiva paşi de celebrul bulevard Orchard Road (Bulevardul Livadă) din Singapore, oraş cunoscut pentru lipsa de spaţii deschise. Deşi o parcare pe mai multe niveluri ar fi fost suficientă pentru rezidenţi, dezvoltatorii au decis să facă ceva ce puţini oameni au mai făcut – să aducă maşinile în spaţiul de locuit.

Hamilton-Scott-06Rezidentul selectatează apoi garajul personal din nori

Hamilton-Scott-07Maşina este apoi amplasată pe locul ei

Operaţiunea începe la subsol, într-un loc marcat în care şoferii îşi opresc vehiculele. Ei ies din maşină, care va fi supusă unei scanări biometrice, după care un lift preia maşina şi o duce până la balconul care trebuie. Întreaga procedură este automatizată şi nu necesită şofer.

Hamilton-Scott-08

Clădirea cu 30 etaje dispune de 56 de unităţi locative şi fiecare unitate rezidenţială este echipată cu două locuri de parcare. Complexul include, de asemenea, o serie de apartamente penthouse, cu interior personalizat după specificaţiile cumpărătorului, deservite de un lift intern şi dotate cu grădină pe acoperiş şi piscină. Fiecare dintre acestea pot găzdui patru maşini.

Hamilton-Scott-09

Dezvoltat de Hayden Properties, blocul Hamilton Scott este prima clădire de apartamente din Asia în care rezidenţii dispun de parcare în apartament. Preţul unui astfel de apartament este cuprins între 9,4 şi 23,5 milioane de dolari. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: Hamilton Scotts Singapore, Video: youtube.com)