Alin Moldoveanu a primit un wild card pentru Olimpiada de la Rio

Alin-Moldoveanu

Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în 2012, a primit un wild card din partea Federaţiei Internaţionale de Tir Sportiv şi va concura la Jocurile de la Rio de Janeiro din luna august, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pe site-ul său oficial.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit miercuri după-amiază o comunicare oficială de la Federaţia Internaţională de Tir Sportiv (ISSF), în care, la paragraful 4, se comunică decizia presedintelui ISSF de alocare a unui loc cota pentru Romania, la 10 metri puşcă aer comprimat, proba lui Alin Moldoveanu.

Alin Moldoveanu a fost primul campion olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. El a cucerit medalia de aur in proba de puşcă 10 metri aer comprimat în cadrul concursului de tir.

„Este o victorie importantă pentru COSR şi pentru Federaţia Română de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primeşte astfel şansa să îşi apere titlul olimpic, obţinut in 2012. Sunt extrem de bucuros ca demersul nostru a primit un răspuns favorabil. COSR va face în continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii şi antrenorii romani să se prezinte şi să concureze la Rio în cele mai bune condiţii posibile”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

COSR şi FR Tir Sportiv au făcut o cerere comună care a fost transmisă împreună cu documentaţia necesară (formulare tehnice) la ISSF în data de 30 martie.

Înainte de această cerere, COSR a transmis la ISSF o scrisoare prin care argumenta oportunitatea acordării unui wild card pentru Alin Moldoveanu şi solicită acest loc. (Text: Agerpres, Foto: sptfm.ro)