Adela Popescu aşteaptă un băieţel

Adela Popescu-01-ww

Adela Elena Popescu s-a născut pe 8 octombrie 1986, în satul Şuşani, judeţul Vâlcea. A debutat la televiziune când era foarte mică, în emisiunea de divertisment pentru copii ”Ba da, ba nu!”.

Este absolventă a liceului de muzică ”Dinu Lipatti” din Bucureşti, dar a studiat şi arta teatrală.

În 2001, Adela a făcut parte din trupa Viva, împreună cu Elena Gheorghe. A colaborat şi cu băieţii de la 3 Sud Est la piesa ”Clipe”.

A devenit cunoscută odată cu apariţia în mai multe seriale de televiziune — ”În familie” (2002-2003), ”Numai iubirea” (2004-2005), ”Lacrimi de iubire” (2005-2006), ”Iubire ca în filme” (2006-2007), ”Războiul sexelor” (2007-2008), ”Îngeraşii” (2008-2009), ”Aniela” (2009-2010), ”Iubire şi Onoare” (2010-2011), ”Pariu cu viaţa” (2011-2013), ”O nouă viaţă” (2014).

În perioada filmărilor la serialul ”Lacrimi de iubire” a înregistrat şi primul său album de muzică, intitulat tot ”Lacrimi de iubire”, care cuprinde nouă piese şi două remix-uri, la care a colaborat cu compozitorii Florin Grozea (Hi-Q), Laurenţiu Duţă (3 Sud-Est), Ionuţ Radu (Praf în ochi) şi Florin Sever. Piesele de pe acest album abordează muzica pop, cu influenţe dance şi latino.

Au urmat albumele ”Iubire ca în filme” (2006), ”Răspunsul meu” (2008).

A colaborat, în iunie 2008, cu Alessandro Safina, urcând pe scena Sălii Palatului alături de tenorul italian pentru a cânta în duet melodiile ”Life Goes On” şi ”Luna”, cea din urmă cunoscută de pe coloana sonoră a telenovelei ”Clona”. Adela a interpretat în acelaşi concert o piesa din repertoriul personal, ”Mai rămâi”.

Cei doi au fost încântaţi de colaborare.

”Am fost plăcut surprins, Adela este o persoană sinceră, ambiţioasă, foarte drăguţă, are o voce plăcută şi se vede că tratează această colaborare cu multă seriozitate”, afirma atunci, într-o emisiune tv, Alessandro Safina.

La rândul ei, Adela se declara onorată să cânte cu marele tenor italian. ”Un artist ca Alessandro, care reuşeşte să transmită atât de mult, este un artist mare, iar în evoluţia mea muzicală şi umană, această experienţă va fi una fabuloasă”, mărturisea Adela înainte de concert.

La sfârşitul anului 2011, Adela Popescu se alătură trupei Dj Project. Urmează numeroase concerte şi turnee în ţară în această formulă. Primul single lansat este ”Bun rămas” (2012). În 2013, DJ Project şi Adela lansează două single-uri: ”Vraja ta” şi ”Fără tine”.

În 2014, DJ Project şi Adela Popescu lansează single-ul ”Suflet vândut”, cel de-al patrulea în această formulă. Single-ul, compus de David Deejay şi Alex Pelin, este însoţit de un videoclip regizat de Alex Ceasu şi filmat în Palatul Ghica din Căciulaţi, potrivit site-ului www.bestmusic.ro. În 2015 a lansat ”Curaj”.

Cântăreaţa a participat la o serie de festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică.

Din filmografia Adelei mai fac parte lungmetrajele ”Lacrimi de iubire” (2006), ”Prea târziu” (2006), ”Weekend cu mama” (2008).

Adela Popescu-02

În 2011 a jucat la Teatrul Metropolis în piesa ”Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, regia Emanuel Pârvu.

Adela Popescu este o mare admiratoare a actorilor Brad Pitt, Richard Gere, John Travolta şi a actriţelor Julia Roberts, Penelope Cruz, Sarah Jessica Parker. Preferinţele sale muzicale includ piese cântate de Anna Vissi, Paul van Dyck, Anastacia, iar în domeniul literaturii preferă scriitori ca Moliere, Goethe, Rebreanu, Slavici, George Călinescu, Cehov, potrivit site-ului bestmusic.ro.

Se consideră o persoană sociabilă, norocoasă, familistă, fiind foarte ataşată de părinţi şi de fraţii ei, Călin şi Bogdan.

Este căsătorită cu actorul Radu Vâlcan, iar, la începutul anului 2016, Adela a anunţat pe site-ul personal — www.adelapopescu.eu — că este însărcinată şi că va avea un băieţel. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/AdelaPopescuOfficialPage )