70 de universităţi din 15 ţări vor fi prezente la RIUF

RIUF

Peste 70 de universităţi din 15 ţări şi cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România îşi vor prezenta oferta de studii de licenţă şi masterat în zilele de 14 şi 15 martie la Bucureşti, în 17 martie la Cluj-Napoca şi la Galaţi pe 19 martie, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a RIUF (Romanian International University Fair/ Târgul Internaţional de Universităţi).

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, anual, peste 15.000 de elevi şi studenţi români intră în contact cu reprezentanţii universităţilor din întreaga lume la acest târg. Pentru a veni în ajutorul tinerilor care vor să studieze în străinătate, la RIUF vor fi prezenţi şi consilieri educaţionali.

Astfel, la fiecare stand, dar şi în cadrul prezentărilor susţinute, consilierii Edmundo, Universalio şi Edmerica le vor explica în detaliu care sunt procesele de aplicare în diferitele sisteme de învăţământ, dar şi cum pot să îşi maximizeze şansele de reuşită.

RIUF-02

Pentru o experienţă cât mai relevantă, reprezentanţii universităţilor le recomandă vizitatorilor să vină la târg cât mai informaţi cu privire la ceea ce îşi doresc şi cu întrebări cât mai specifice la care să găsească răspunsul potrivit. Pentru participare şi pentru rezervarea unui loc la seminariile susţinute de reprezentanţii universităţilor este necesară înscrierea pe site-ul riuf.ro.

Una dintre universităţile care vor fi prezente la târg este King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), una dintre cele mai avansate universităţi din domeniu, care oferă numeroase beneficii pentru studenţii români.

RIUF este cel mai mare eveniment educaţional din România şi are o experienţă de 10 ani şi 15 ediţii. De-a lungul timpului, târgul a adunat peste 150 de expozanţi din 20 de ţări iar anual sunt prezenţi peste 15.000 de vizitatori. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/RomanianInternationalUniversityFair)