41 de vehicule artizanale inedite (galerie foto)

0
22

Red Bull Soapbox Race-02

Mii de clujeni au asistat, sâmbătă, 3 septembrie, la un concurs între 41 de vehicule artizanale pe patru sau mai puţine roţi, în cadrul Red Bull Soapbox Race, desfăşurat în parcul Colina din Cluj-Napoca.

La concurs au participat 41 de echipe din Cluj-Napoca, Bucureşti, Sibiu, Ploieşti, Iaşi, Braşov, Zalău, Hunedoara, Târgu Mureş, Bistriţa, Haţeg, Suceava şi Tecuci, care şi-au confecţionat, după propria imaginaţie, vehicule fără motor.

Red Bull Soapbox Race-01

Unele dintre vehiculele confecţionate şi echipajele lor au reuşit să parcurgă tot traseul, altele s-au dezmembrat pe parcurs.

‘După ce a făcut înconjurul lumii, din Belgia, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, încă din anul 2000, cea de a doua ediţie a Red Bull Soapbox Race din România se opreşte (…) în Parcul Colina din Cluj Napoca. Red Bull Soapbox Race este o lume plină de vitezomani şi pasionaţi de chestii puse pe roţi, în general, oameni care-şi pun imaginaţia la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane’, se arată într-o prezentare a organizatorilor.

Red Bull Soapbox Race-03

Cursa s-a adresat tuturor iubitorilor de viteză, indiferent de experienţa lor în condus.

‘Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască nişte grozăvenii cu roţi şi să concureze contratimp într-o cursă la vale’, mai arată organizatorii.

Red Bull Soapbox Race-04

Printre membrii juriului s-a numărat şi pilotul Bogdan Marişca, de la Napoca Rally Academy, campion naţional la raliuri. (Text si foto: Agerpres)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.