25 de văcuţe dăruite unor fermieri din Viscri

0
14

vacute-Viscri

O comunitate de persoane defavorizate din satul braşovean Viscri a primit de la Heifer Project pentru România 25 de vaci, evenimentul marcând continuarea activităţii organizaţiei caritabile sub o nouă denumire, Fundaţia Open Fields.

„Misiunea de a-i asista pe cei defavorizaţi şi de a păstra mediul înconjurător curat, desfăşurată timp de 25 de ani cu sprijinul Heifer Internaţional, va fi dusă mai departe independent de către OPEN FIELDS dar cu aceeaşi dăruire şi implicare. Continuarea activităţii sub noua denumire a fost marcată printr-un eveniment de pasare a darului în cadrul căruia o comunitate de persoane defavorizate din Viscri, judeţul Braşov, a primit în dar un număr de 25 de văcuţe. Conform principiului de bază „Dar din dar”, gospodarii care primesc animalele vor trebui să dăruiască mai departe primul născut femelă”, se arată într-un comunicat remis joi, 8 iulie.

La eveniment au participat Piere Ferrari, CEO Heifer International SUA, Peter Ireton, fondator organizaţia Bothar Irlanda, oficialităţi din ţară şi străinătate precum şi un grup de fermieri din Irlanda, donatori tradiţionali de văcuţe.

„Împreună cu toţi beneficiarii proiectelor, mulţumim Heifer International pentru sprijinul consistent acordat de-a lungul timpului şi suntem încrezători că Fundaţia Open Fields va duce mai departe cu aceeaşi implicare şi responsabilitate moştenirea Heifer în România”, a declarat dr. Ovidiu Spînu, director executiv, Fundaţia Open Fields, conform comunicatului.

Organizaţia Heifer Internaţional a implementat, în ultimii peste 20 de ani, proiecte în Europa Centrală şi de Est, sprijinind cu predilecţie micii fermieri şi încurajând dezvoltarea comunităţilor în vederea combaterii sărăciei şi pentru atenuarea disparităţilor economice şi sociale care au urmat căderii comunismului. Heifer Internaţional România este cunoscută şi pentru primul transport de văcuţe cu avionul realizat vreodată în ţara noastră.

„Rezultatele obţinute în cei peste 20 de ani de activitate, au determinat Heifer Internaţional să facă o evaluare concretă a impactului şi să ia hotărârea încetării finanţării operaţiunilor din Europa, atenţia şi fondurile disponibile urmând a fi direcţionate către zone mai puternic afectate de sărăcie precum cele din Africa, Asia şi America de Sud. Urmând aceeaşi misiune, OPEN FIELDS va continua să îşi concentreze atenţia asupra dezvoltării comunităţilor defavorizate din diverse zone ale ţării prin implementarea de proiecte cu sprijinul partenerilor actuali: Danone, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Norway Grants şi Bothar Irlanda. Noi iniţiative, proiecte şi parteneriate sunt în curs de dezvoltare, acţiuni menite să asigure continuitatea şi tranziţia lină înspre independenţa financiară şi sustenabilitatea pe termen lung a noii entităţi”, se mai arată în comunicatul citat. (Text: Agerpres, Foto: smithmeadows.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.